Onze aankomst
Door: webmaster
09 Juli 2009 | IJsland, Reykjavik
Hallo allemaal,
Het was een korte nacht met weinig goede slaap. Op tijd vertrokken en lekker vroeg op de luchthaven in Dusseldorf. Als laatsten ingecheckt en verdomd, we mochten eerste klas!!
Lekkere ruime stoelen (waar er normaal 3 zijn waren er nu 2) met tv-schermpje waar je films kon kijken of de vlucht volgen.
Om 8.30 uur plaatselijke tijd (tijdsverschil is 2 uur) geland.
Onze eerste indruk...........rustig rustig rustig. Een béétje grafstemming; op de vluchthaven bijna geen mensen te zien, geen muziek, geen vrolijkheid. Dat gaat veranderen nu wij gearriveerd zijn!
Auto geregeld, vouchers, koffie gedronken en hup naar buiten. Onze eerste indruk......kaal, leeg en maanlandschap.
José heeft gereden naar Reykjavik en wonderwel snel (zonder kaart) de jeugdherberg gevonden waar we pas om 14 uur mochten inchecken. Dus maar boodschappen gedaan, rondgewandeld en VVV getackeld. De mogelijkheid voor walvistochten bekeken en de schepen gezien in de haven. Daar hebben we koffie gedronken in een onwijs leuk winkeltje met een bijzonder aardige dame.
Om ongeveer 15 uur ingestort in bed en geslapen tot 17.30 uur. We hebben een prima kamer, luxe, goede bedden en eigen toilet en douche.
Nou, en dan het eten! José haar kunsten waren weer overweldigend! Ik heb de blaren nu nog in de mond....ijslandse chineze kool met ijslandse hamlappen en lots of pepper, gember en knoflook. Ik keurig water erbij, José natúúrlijk slurpend aan de wijn.
Het keukengebeuren is hier ook ingetogen, de enige met wat lawaai zijn wij. Iedereen is superrustig. Wellicht doet IJsland dat met je, wij zullen het beleven.
Het is nu 21.15 uur en de zon staat nog hoog aan de hemel. We zijn benieuwd hoe de schemer zal gaan en gaan dat zo bekijken op een terrasje.
Om 8.30 uur plaatselijke tijd (tijdsverschil is 2 uur) geland.
10 Juli 2009 - 08:17
Ineke:
Ja hoor, de dames Haai en Baai 1e klas; dat hebben zij weer!!!
Kleine tip voor Jose: misschien de volgende keer de Ijslandse Chinese Kool (hoe verzin je het) laten ontdooien (??!!) - scheelt in de blaren - LOL.
Fijne dag en haal die Ijslanders maar uit hun winterslaap.
Greetz Ineke
10 Juli 2009 - 17:59
Nathalie:
waaauw wat gezellig allemaal. Waar ow moar IJsland de gezusters zijn in het land.
geniet van alles dames. groeten uit de Velswiek.