huishoudelijke dag - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van zustershaaienbaai - WaarBenJij.nu huishoudelijke dag - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van zustershaaienbaai - WaarBenJij.nu

huishoudelijke dag

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg

11 Juli 2009 | IJsland, Reykjavik

Beste allemaal,
ja vandaag hebben we hard gewerkt.
Maar, eerst nog even over onze belevenissen gisteravond laat.
We hebben een romantische en spannende zodiactocht gemaakt over de zee en kanalen bij Reykjavik.
Het was prachtig, gehesen in echte bootmanspakken, geupgraded met een extra drijfdevice togen wij aan boord.
De charmante kapitein (ja hij was voor het romantisch gedeelte) zette er flink de vaart in.
Eerst puffinisland bekeken, de mooie vogeltjes scheerden over onze hoofden (die toch al in de wolken waren door de kapitein).
Vervolgens op een vlot midden op zee het zeeleven bekeken ( 2 kwallen en 2 visjes en 1 kapitein die ons lekkere koekjes (van eigen deeg)trakteerde).
Vervolgens dwaalden we door de kanalen, het water was op zijn hoogtepunt.
De skyline van Reykjavik was prachtig.
Verder bekijk vooral de foto+s als het ons lukt ze te plaatsen.
Vanmorgen laat opgestaan omdat we na het varen nog in het cafe hebben gezeten. Daar was een jongenman die life muziek maakte.
Na het ontbijt zijn we met ons geupgrate autootje vertrokken naar een winkelgebied.
Daar kochten we stoeltjes, een pannetje wat eten enzo. Daarna naar de prachtige botanisch tuin.
Alles stond volop in bloei.
Er was een gezellig cafe bij het een mooie serre. De gerechten die besteld werden werden voornamelijk betaald met creditkaarten.
Luxe gerechten. De levensstandaard is hier nog flink hoog lijkt het.
Maar ja de armere mensen zie je hier natuurlijk niet zitten.
Terug op onze oude stek, we logeren dicht bij de oude haven, hebben we een lobstersoep gegeten.
FF slapen hoort er dan wel bij.
Rietha had zo geknoeid met pindadoppen dat ze voor straf moest stofzuigen.
Nilviska de Noorvrouw was er niks bij. Ze droeg de stofzuiger op de rug. t Was even zoeken naar de aan- en uitknop maar toen had je ook wat.
De hele herberg is nu weer hygienisch schoon.