De vierde dag.
Door: webmaster
12 Juli 2009 | IJsland, Reykjavik
Nou dat was weer een volle dag! Gisteravond weer in een cafe gehangen en laat naar bed dus eerst maar uitgeslapen tot wel 9.30 uur. Ongekend voor mij maar wanneer ik José ´s morgens nog hoor snurken dan draai ik me nog maar een keer om. Dat gaat dus steeds beter.
Na het ontbijt naar de rommelmarkt in een heel groot soort hangargebouw op zoek naar borden en bestek. We hadden besloten niets mee te nemen uit Nederland en hier te kopen. Dat is dus gelukt. Geweldige bloemenbordjes en af kunnen dingen voor de helft van de vraagprijs. Leuk op zo´n markt om van alles te zien en te horen. Zegt een Amerikaanse toerist tegen een verkopen: " I´m sorry". Dat zeggen die Amerikanen namelijk te pas en te onpas. Zegt de verkoopster: " Don´t be sorry, be happy!!" en dat in alle ernst he. Alla, na ook nog bestek te hebben gescoord voor euro 1,50 zijn we vertrokken richting het openluchtmuseum. Echt heel prachtig! Mooi beeld van hoe men leefde in bijvoorbeeld de vorige eeuw. Verrassend ook want de muren waren dun en slecht geisoleerd. Wat zullen die mensen een koude geleden hebben! We hebben er lang rond gelopen.
Daarna terug naar de jeugdherberg voor de lunch. Mijn Atkinscrackers komen me nu de neus al uit maar ja, ik heb een hoger doel in mijn leven he? Gaat tot nu toe errug goed.
Tegen 16 uur op naar de Blue Lagoon. Een klein uurtje rijden van Reykjavik. Leuk om in onze Jimmy te rijden.
In de Blue Lagoon even gezwommen, het water is melkachtig en warm. Het is er best commercieel dus dat was minder leuk maar de ervaring was leuk. We hebben mooie foto´s gemaakt maar tot nu toe is het niet gelukt om er wat te plaatsen.
De terugweg via een andere route. Onze eerste greffelwegen hebben we gehad, zo ook de eerste lava-pruttelpoel. Stinken joh!!!
Het is nu tegen 23 uur en we gaan zo naar bed. Morgen begint het avontuur echt. Op naar de volgende plek en de geysers.
Zuster Baai.
Zuster Baai.
13 Juli 2009 - 17:27
William:
Ik word jaloers op jullie. -
13 Juli 2009 - 20:34
Ineke:
Jammer van die (geen) foto's - blijf proberen.
Rietha: hou vol met die crackers; denk aan je "hogere" doel.
Goede reis naar Lanvatn?
13 Juli 2009 - 20:42
Anneke:
leuk hoor dat haai en baai verslag. Ik was te laat om Rietha ten afscheid te kissen.
Veel plezier meiden. groet van de overbuur oude dame!