De weg naar Skogar op donderdag.
Door: webmaster
22 Juli 2009 | IJsland, Kirkjubæjarklaustur
Vertrek uit Laugarvatn. Via het dorp Solheimar waar ze ecologisch (samen)leven met mensen met 'special needs'. Mooi dorp maar helaas was het café en winkeltje nog gesloten. We lopen er wat rond en genieten van de leuke huisjes.
Het dorp ligt aan wegnummer 354 en we gaan terug naar wegnummer 35. Via Kerid, een 55 meter diepe krater. We hebben boven én onderlangs gelopen.
In Selfoss ga ik naar de kapper, word geknipt door een student die er schijnbaar zin aan had want mijn haar is nu wel heel erg kort. Komt wel goed uit want door de wind is lang haar lastig hier. José heeft een of andere mooie gebreide haarband gekocht om haar manen in toom te houden. Pst helemaal bij haar jas en blauwe open.
We doen boodschappen en slaan wijn in voor José. Daarna drinken we cappuccino in een aardig cafeetje.
Via een weggetje langs de kust (die maar niet zichtbaar werd) richting de volgende herberg. Onderweg hebben we een kerkje en kerkhof bekeken en kwamen bij vliegveld Bakki omdat we fout waren gereden. We proberen regelmatig een klein weggetje te nemen om de grote weg 1 te vermijden. Toch maar even later weg 1 genomen omdat het niet veel opschiet op de greffelwegen. In Skogar komen we aan in een kleine herberg met ongeveer 30 plaatsen. We spreken wat andere gasten en proberen plannen te maken om ergens in de binnenlanden (Landmannahellir)te gaan overnachten morgen.
Zuster Baai.
Zuster Baai.
22 Juli 2009 - 22:20
William:
Knippen? Bedoel je dat het nog korter is ?